Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Informationsmöte Vetenskap med och för samhället Horisont 2020

Arrangör: Vinnova och Vetenskapsrådet Stockholm, Vetenskapsrådet ons 29 mar 2017 kl. 13:00-16:00

Vinnova och Vetenskapsrådet välkomnar dig till ett informationsmöte om årets utlysning av programmet Vetenskap med och för samhället - Science with and for society i Horisont 2020.

Programmet Vetenskap med och för samhället har som mål att intressera, involvera och engagera det omgivande samhället och andra intressenter i forsknings- och innovationsprocessen. Detta sker genom att skapa dialog, mötesplatser och samverkan mellan akademi, näringsliv, civilsamhället och allmänhet. Jämställdhet, etik, medborgarforskning och att stimulera unga att intressera sig för vetenskap, naturvetenskap och teknik är viktiga fokusområden.

Informationsmötet vänder sig till dig som är intresserad av att söka medel för projekt inom Vetenskap med och för samhället och som representerar science centers, universitet/högskolor, intresseorganisationer, forskningsinstitut, företag, civilsamhället med flera.

Responsible Research and Innovation

Inom programmet finns även medel för att främja ansvarsfull forskning och innovation - Responsible Research and Innovation, RRI. Detta är en helhetssyn på hur forsking och innovation bör involvera samhället för att den forskning och de innovationer som tas fram ska bli så hållbara som möjligt. Läs mer om RRI på EU-kommissionens webbplats.

Extra stöd till flyktingar med forskarbakgrund

Ett nytt initiativ för 2017 Science4Refugees som vänder sig till organisationer stöder integrering av flyktingar och förbereder dem för en kvalificerad arbetsmarknad. Detta initiativ genomförs via EURAXESS som är ett EU-nätverk för att öka rörligheten bland forskare inom och utom EU. Läs mer om EURAXESS Sweden på webbplatsen. På EU-kommissionens webbplats hittar du mer bakgrundsinformation om satsning på Science4Refugees.

Preliminärt program

 • 12.30 Kaffe och registrering
 • 13.00 Välkommen och Inledning
  Birgitta Myrman, Expert, Vetenskap med och för samhället, Vetenskapsrådet
  Information om nya utlysningen inom Vetenskap med och för samhället
  Maria Hagardt, Nationell kontaktperson Vetenskap med och för samhället, Vinnova
 • 14.30 Kaffe och nätverkande
  15.00 Citizen Science
  Framgångsfaktorer och rekommendationer
  Projektexempel från Horisont 2020
  RRI-Tools Projektet
  Maria Lindholm, Director of Research, Vetenskap & Allmänhet
  Nationell påverkansplattform för Science with and for Society
  Maria Lindholm, Director of Research, Vetenskap & Allmänhet
  Informationsmötet avslutas

Söker du projektpartners?

Den 10 mars arrangerar nätverket av nationella kontaktpersoner för Swafs ett sk brokerage event i Bryssel. På mötet har du möjlighet att presentera din projektidé och träffa nya partners. Läs mer om eventet på SiS.nets webbplats.

Mer om Horisont 2020

Horisont 2020 är världens största forsknings- och innovationsprogram med en budget på nära 80 miljarder euro under perioden 2014-2020. Programmet fokuserar på att förvandla vetenskapliga genombrott till innovativa produkter och tjänster som kan leda till nya affärsmöjligheter, jobb och som kan förbättra människors liv.

Läs mer

Eureka

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.33049589999999 E: 18.05457219999994 (Visa på karta)

Senast uppdaterad 9 februari 2017

Statistik för sidan