Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Hur många svenskar skapar innovationer?

Arrangör: Vinnova Stockholm, Vinnova fre 10 mar 2017 kl. 13:00-14:30

En utvecklingschef på Ford berättade att han tyckte att det mest innovativa inom fordonsutveckling skedde ute bland bilanvändarna. Därför satsade man på mer av öppna innovationsprocesser där bilanvändarna får tex tillgång till bildata för att enklare kunna skapa nya tjänster. Ett internationell forskarteam har börjat mäta hur många privatpersoner som skapar nya tjänster och produkter i olika sektorer av ekonomin.

Professor Lars Bengtsson, Lunds Tekniska Högskola, har som en del av detta internationella forskarnätverk studerat frekvensen av användarinnovation och dess betydelse för svensk ekonomi. Lars kommer att ge exempel på några av dessa innovationer och förklara utmaningarna för att samhället ska få ut maximalt av dessa innovationsaktiviteter.

Vinnova har bjudit in doktor Carl Wadell, Tillväxtanalys, författare av rapporten "Sällsynta sjukdomar – en möjlighet för svensk life science". I den nämns patienter för första gången som en del av innovationssystemet. Med Carls hjälp vill vi diskutera hur dessa användarinnovationer inom life science kan få en roll i innovationspolicy.

Välkommen!

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.33266709999999 E: 18.061120500000015 (Visa på karta)

Senast uppdaterad 17 februari 2017

Statistik för sidan