Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Normkreativ Innovation: Nya vägar från utmaning till innovation och inkluderande tillväxt

Stockholm, Vinnova fre 3 feb 2017 kl. 13:00-15:00

Vinnova söker svenska bolag som vill vara steget före genom att tänka annorlunda – är det ni?

Delta i en normkreativ innovationssatsning för att hitta nya vägar till innovation och ökad konkurrenskraft.

Vi lever i en globaliserad värld där företag, organisationer och länder är allt mer konkurrensutsatta och behovet av att skapa tillväxtmarknader är stort. Dock är många av dagens lösningar, tjänster och produkter utformade utifrån en snäv förståelse av marknaden. Kvinnors tilltagande ekonomiska makt, men också en åldrande befolkning och en ökad migration, lämnar många människors behov otillfredsställda. Analysföretaget Boston Consulting Group spår till exempel att kvinnor kommer att stå för nästan tre fjärdedelar av den globala köpkraften om 12 år.

 • Hur och till vem utvecklas nya lösningar?
 • Hur kan företag skapa nya affärsmöjligheter för helt nya marknader?
 • Hur kan de bidra till ett mer inkluderande samhälle?

Med över 60 finansierade projekt på tvärs av sektorer och branscher har Vinnova sett hur organisationer kan stärka sin innovationsförmåga genom att strukturerat och konstruktivt utmana förutfattade meningar och invanda normer.

Nu vill vi inspirera fler svenska stora och medelstora företag att testa och implementera normkreativa innovationsprocesser för att skapa nya produkter, tjänster och lösningar som utöver att öppna upp för nya marknadsmöjligheter, även bidrar till ökad jämställdhet och jämlikhet.

Välkommen till ett eftermiddagsseminarium där vi presenterar trender för normkreativ innovation i företag, visar på konkreta exempel från internationella bolag och går på djupet med vad en normkreativ innovationsprocess kan innebära. Deltar gör både forskare, företag och andra experter inom området.

Den 30 januari 2017 kommer Vinnova öppna en utlysning där vi finansierar instegsprojekt för företag som tillsammans med experter på området vill genomföra ett normkreativt innovationsprojekt med möjlighet till följdfinansiering under 2018.

Program

13.00 - Välkommen

 • Trendspaning
  Klara Adolpson, rådgivare inom innovationsledning och digital transformation för svenska storbolag.
 • Best practice från internationella storbolag
  Klaus Schroeder från prisbelönta danska DesignPeople delar med sig av erfarenheter från sitt arbete med internationella företag som Microsoft, Bang Olufsen, Nilfisk, Danfoss och Kone.
 • Verktyg för normkreativa innovationsprocesser och speed-workshop
  Marcus Jahnke från SP och Åsa Wikberg-Nilsson från Luleå tekniska universitet presenterar fältet normkreativ innovation och metodverktyget NOVA. Vidare kommer ni få utforska vad en normkreativ innovation kan vara i er verksamhet.
 • Samarbete mellan forskning och näringsliv
  Eleiko Group AB, Rantzows Sport och Högskolan i Halmstad berättar om ett Vinnovafinansierat projekt där två internationella producenter av idrotts- och träningsredskap genomfört en normkreativ innovationsprocess tillsammans med forskare. Projektet har resulterat i nya produkter som öppnat upp för nya marknader samtidigt som varumärket stärkts med ett tydligt samhällsengagemang.
 • Mingel och Q&A
  Möjlighet att ställa frågor till Vinnova's programteam och möta samarbetspartners bland andra bolag samt konsulter och forskare som har erfarenhet av att jobba med verktyg och metoder för normkreativa innovationsprocesser.

Målgruppen för dagen är företagsrepresentanter.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.3337484 E: 18.065781000000015 (Visa på karta)

Frågor?

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Max Parknäs

Handläggare

+46 8 473 31 67

Senast uppdaterad 30 januari 2017

Statistik för sidan