Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar (Intressentportalen) stänger torsdagen den 20 januari kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 21 januari kl 8:00.  

Inspirationsdag för utlysningarna inom Säkra Samhällen

Arrangör: Vinnova, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Samverkansplattform Säkra samhällen H2020 Stockholm, Vinnova, mötesrum Nobel tor 9 feb 2017 kl. 10:00-14:30

Programmet Säkra samhällen i Horisont 2020 innehåller satsningar på projekt som med ny kunskap, innovativa metoder och tekniker kan bidra till att säkerställa frihet och trygghet för medborgarna i EU. Vinnova, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap samt Samverkansplattformen för Säkra Samhällen välkomnar dig till ett informationsmöte om 2017 års utlysningar av programmet.

På eventet får du information om de nya utlysningarna för 2017, råd inför ansökan samt trender inom området. Du får också lyssna på projektexempel och det kommer också att ges möjligheter till interaktivitet och dialog med deltagare, stödfunktioner och projektexempel, se det preliminära programmet. En lättare lunch serveras.

Inspirationsdagen vänder sig till dig som är intresserad av att söka medel för projekt inom säkerhet och som representerar offentlig sektor, universitet/högskolor, forskningsinstitut, företag, civilsamhället.

Program

 • 09.30 Kaffe och registrering
 • 10.00 Välkommen
  • Trender inom säkerhet i Europa
   Professor Mark Rhinard, Stockholms universitet/Utrikespolitiska institutet
  • Information om säkra samhällen och utlysningar 2017
   Anna Halldén, Nationell kontaktperson Vinnova Katarina Hildingsdotter, Nationell kontaktperson MS
  • Tips och erfarenheter från beviljade projekt
   Dr Daniel Honfi, RISE - Projekt IMPROVER
   Dr Lisa Kaati, FOI/Uppsala universitet - Projekt ASGARD
 • 12.00 Lättare lunch
 • 12.45 Dialogtorg
  Möjlighet till frågor och samtal med kontaktpersoner och deltagare i projekt
  Rapport från Programkommitténs arbete och europeiskt nätverksmöte
  Johan Lindberg, Expert i Programkommittén för Säkra samhällen, Vinnova
  Karin Hjalmarsson, Laborator, FOI

 • 14.30 Inspirationsdagen avslutas

Inspirationsdagen arrangeras av Vinnova tillsammans med Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) och Samverkansplattform H2020: Säkra samhällen.

Om Horisont 2020 och Säkra samhällen

Horisont 2020 är EU:s största forsknings- och innovationsprogram med en budget på nära 80 miljarder euro under perioden 2014-2020. Säkra samhällen är en av de samhälleliga utmaningarna. Här görs satsningar på projekt som med ny kunskap, innovativa metoder och tekniker kan bidra till att säkerställa frihet och trygghet för Europa och dess medborgare. Utlysningarna fokuserar på utmaningar kring att bekämpa brottslighet och terrorism, skydda samhällen från katastrofer, försvara sig mot cyberattacker och förbättra gränsskydd.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.3337484 E: 18.065781000000015 (Visa på karta)

Frågor?

Om du har frågor är du välkommen att kontakta:

Anna Halldén

Handläggare

+46 8 473 30 11

Ida Berglund

Koordinator

+46 8 473 31 92

Senast uppdaterad 30 januari 2017

Statistik för sidan