Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Fordonskonferens: Transporter i en hållbar stad

Gothenburg ons 23 nov 2016 kl. 10:00-16:00

Årets konferens inom fordonsstrategisk forskning och innovation hölls på temat transporter i en hållbar stad. Här kan du läsa om konferensen och ta del av dokumentation från dagen.

Städer brottas med trafikproblem

Många specifika samhällsutmaningar koncentreras i städerna. Flera städer brottas idag med trängselproblematik i transportsystemet, brist på bostäder, luftföroreningar med mera.

Det skapar en rad miljömässiga, sociala och ekonomiska problem som kräver nya lösningar för att städerna ska vara fortsatt hållbara och attraktiva.

Så kan vi möta utmaningarna

Genom digitalisering, nya drivmedel och miljövänligare transportslag kan Sverige bli mer konkurrenskraftigt. Vi minskar därmed vår klimatpåverkan både i städer och i resten av landet samtidigt som vi ökar exporten.

Inom programmet Fordonstrategisk forskning och innovation (FFI) bedrivs forskning i samverkan för att möta dessa utmaningar.

Höjdpunkter från dagen

Det blev en dag full med inspiration. Eftermiddagen hade fyra parallella spår:

  • Uppkopplad industri och nya material, moderator Jens von Axelson, programledare FFI Hållbar produktion
  • Nästa generations resor och transporter, moderator Jan Hellåker, programchef Drive Sweden
  • Smarta städer, moderator Eva Schelin, vd IQ Samhällsbyggnad
  • Cirkulär och biobaserad ekonomi, moderator Maria Grahn, professor Chalmers

Medverkande

Medverkande på konferensen var bland andra:

Mikael Damberg, närings- och innovationsminister, Ingemar Skogö, styrelseordförande FFI, Charlotte Brogren, generaldirektör, Vinnova, Michael Schreckenberg, professor, Magnus Karlström, professor, Chalmers, Urban Wass, ‎Senior Vice President, Innovation & Research Policy AB Volvo, Sven-Erik Svensson, Vice President R&D Strategy & Vehicle,Volvo Car Group, Erik Brandsma, generaldirektör Energimyndigheten, Agneta Wargsjö, strateg Trafikverket, Fredrik Sidahl, vd, FKG, Jonas Hofstedt, Head of Powertrain Development Scania samt projektledare från olika FFI-projekt.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Dokumentation från dagen

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Gothenburg N: 57.7077599 E: 11.938286500000004 (Visa på karta)

Frågor?

Har du frågor om konferensen eller dokumentationen, kontakta oss. 

Christina Kvarnström

Områdesledare Hållbar mobilitet

+46 8 473 31 28

Senast uppdaterad 7 juli 2017

Statistik för sidan