Your browser doesn't support javascript. This means that the content or functionality of our website will be limited or unavailable. If you need more information about Vinnova, please contact us.

Googlemodellen

Företagsledning för kontinuerlig innovation i en snabbföränderlig värld

Book cover Googlemodellen
Published
2014-March
Series number
VR 2014:03
Publisher
Vinnova och Stiftelsen IMIT
Author
Annika Steiber
ISBN
978-91-87537-12-7
ISSN
1650-3104
Number of pages
144

Google anses allmänt vara ett av världens mest innovativa företag. De är inte bara kända för sina innovativa produkter utan hör dessutom till det fåtal företag som är kända för att bygga sin framgång på sina anställdas kreativitet och att bygga en företagskultur som främjar innovation och nytänkande.

Avsikten med denna bok är att ge en fördjupad förståelse för hur Google med sina många gånger oortodoxa managementprinciper har skapat en förmåga till kontinuerlig innovation. Förhoppningen är att med Google som exempel inspirera andra organisationer till förändring i innovativ riktning.

Boken baseras på en ettårig studie som har gjorts av författaren Annika Steiber på plats hos Google i Silicon Valley. Boken ger också tips på hur organisationer praktiskt kan gå till väga för att transformera sin managementmodell i syfte att öka sin förmåga till kontinuerlig innovation.

ANNIKA STEIBER är civilingenjör i industriell ekonomi och PhD specialiserad på Corporate Innovation. Boken ges ut tillsammans med Stiftelsen IMIT.

Last updated 15 December 2022

Page statistics