Resebidrag till SME i Kanada inför EUROSTARS

Reference number 2017-03509
Coordinator SIOO WOODPROTECTION AB
Funding from Vinnova SEK 25 000
Project duration August 2017 - October 2017
Status Completed
Venture Travel grant
Call Travel grant for building international consortia

Purpose and goal

Syftet med resan var att träffa och diskutera ett utvecklingsprojekt och långsiktigt samarbete med 2 SME samt ett FoU institut i Vancouver i Canada inför en gemensam ansökan till EUROSTARS med deadline 14 september 2017. Uppfyllelse - Målet uppnått ansökan inlämnad

Expected results and effects

- att träffa och diskutera ett utvecklingsprojekt och långsiktigt samarbete med 2 SME (samt ett FoU institut i Vancouver) Uppfyllelse: Målet uppfyllt - lämna in en gemensam ansökan till EUROSTARS Uppfyllelse: ansökan är inlämnad - förhandla fram avtal avseende samarbete på lång sikt. Uppfyllelse: Förhandlingar inleddes Resultatet blev också att vi fått en lång lista på rekommenderade tester i Canada samt kostnadsuppskattningar för att genomföra dessa. Vi träffade också en av samarbetspartners kunder. De visade intresse för att leverera SiooX behandlade trähus i Canada.

Planned approach and implementation

Resa till Vancouver genomfördes i augusti 2017 för att träffa företag samt samarbetspartners. Upplägget på resan och de partners vi träffade motsvarade förväntningarna och att träffas personligt på detta sätt var nödvändigt.

The project description has been provided by the project members themselves and the text has not been looked at by our editors.