Inteface för simulatorer

Reference number 2012-00469
Coordinator SIMWAY AB
Funding from Vinnova SEK 500 000
Project duration March 2012 - November 2012
Status Completed

Purpose and goal

Målet med projektet var att skapa en grund för att Simway självständigt ska utveckla världsledande interaktiva upplevelser. Produkterna som tagits fram under projektet kommer ha stor betydelse för bolagets framtida utveckling

Results and expected effects

I skrivandet stund lanserar Simway skidsimulatorn på Vasaloppets mässa och som permanent installation på Vasaloppsmuseum i Mora där besökare kan staka sig fram på upploppet i ett virtuellt Mora. Den 8-11 mars gör Simway en internationell lansering av skyttesimulator och skidskyttesimulatorn på IWA mässan i Nürnberg. I dagarna släpps ett simulatorspel som kan laddas ner på Simways hemsida. Samarbetet med forskare lever vidare i projektet konsumentorienterad Internet of Things. Simway fortsätter att utveckla de redan kommersiella produkter.

Approach and implementation

Projektet inleddes med en omvärldsanalys och diskussion med forskare och andra aktörer kring de tänkta simulatorerna. Efter framtagandet av prototyper har företaget deltagit på fyra mässor och evenemang. Responsen har varit mycket positiv och användarstudierna har lett till en hel del förbättringar. Flera av de simulatorerna som tagits fram har nu lanserats som kommersiella produkter.

The project description has been provided by the project members themselves and the text has not been looked at by our editors.