Handläggare med fokus på internationalisering och innovation till Vinnova

Stockholms län, Sverige - Handläggare

  • City: Stockholms län

  • Type of employment: Tillsvidareanställning

Brinner du för att jobba med internationalisering och innovation? Vill du arbeta med att skapa relationer mellan olika aktörer internationellt? Då kan det här vara tjänsten för dig!

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en spännande roll där du får vara med att stärka och utveckla det bilaterala samarbetet med utpekade länder som till exempel Indien, Japan och Kina.

Idag är vi 28 personer på avdelningen Internationellt samarbete som tillsammans är Vinnovas experter på internationalisering. Vi söker nu en ny medarbetare som vill bli en del av vårt team och tillsammans med oss göra skillnad på riktigt i det globala innovationsarbetet.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
På Vinnova arbetar vi med att initiera och facillitera eller genomföra internationellt samarbete. Vi tar fram och paketerar Vinnovas erbjudande om finansiering till projekt som är kopplade till de internationella insatserna. I rollen som handläggare för internationalisering och innovation kommer du att jobba med att utveckla och sprida Vinnovas internationella erbjudande. En viktig uppgift blir att identifiera, genomföra och intensifiera insatser som bidrar till strategiskt relationsbyggande och långsiktigt innovationsfrämjande internationellt.

Du kommer att arbeta med Vinnovas internationella samarbeten med systerorganisationer i världen för att skapa samarbete mellan olika aktörer. Dina samarbetspartners kommer att vara företag, akademi, inkubatorer, myndigheter och regeringskansliet. Arbetsuppgifterna innebär att handlägga projekt, föra dialog med externa projektledare och följa upp effekterna av våra aktiviteter.

På Vinnova kommer du att samarbeta med personer från flera avdelningar och stärka upp de team som idag arbetar med det bilaterala arbetet. Tjänsten innebär möjligheter att utveckla satsningar tillsammans med Vinnovas programteam och med våra utsända i Silicon Valley och Tel Aviv.

Kvalifikationer
Utbildning: Relevant akademisk utbildning
Erfarenhet: Minst fem års arbetslivserfarenhet med strategiskt relationsbyggande och innovationsfrämjande. Erfarenhet av internationellt arbete med inriktning på näringsliv samt bilaterala relationer internationellt. Erfarenhet att arbeta i en politiskt styrd organisation såsom myndighet eller departement, alternativt en innovationsfrämjande organisation med referenser till Vinnovas uppdrag och inriktning.
Kunskap: Mycket god kännedom om främjandesystemet inom innovation och export samt det svenska forsknings- och innovationssystemet.
Språkkunskaper: Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i såväl tal som skrift. 
Meriterande: Erfarenhet som projektledare, entreprenör, rådgivare eller konsult inom innovation eller internationellt samarbete. Ett etablerat nätverk kopplat till främjandesystemet inom innovation och export samt det svenska forsknings- och innovationssystemet.

Personliga förmågor
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor och söker dig som har ett starkt driv och engagemang för ditt jobb. Du är van vid och bekväm med att arbeta i en bred generalistroll snarare än nischat mot en enskild sektor eller inriktning. Du har helhetsperspektiv och systemtänk, omdöme och integritet. För att trivas i rollen behöver du självständigt kunna möta olika situationer i en internationell miljö och kunna driva ditt eget arbete framåt.  Du tycker om att arbeta agilt, det vill säga flexibelt och behovsanpassat utifrån varje given situation. Du kan kombinera mångsidigheten i att tänka strategiskt till att hålla presentationer och skriva avtal.

Du kan samverka med andra aktörer, har god samarbetsförmåga, och både skapar och bibehåller goda relationer. Du är initiativtagande i möten och har byggt upp ett stort nätverk. Du kan kommunicera med olika aktörer mycket väl och växla mellan möten med små teknikföretag till policydiskussioner på departementet.

Givetvis delar du våra värderingar respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Tjänsten är placerad på avdelningen Internationellt samarbete i vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm. 

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar så snart som möjligt (med hänsyn till eventuell uppsägningstid).

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt några utlandsstationerade medarbetare i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.  

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här.

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta enhetschef Karin Rydén via telefon 08-473 3116 eller e-post karin.ryden@vinnova.se

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för SACO är Birgitta Boman, telefon 08-473 3017 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173.

Ansökan
Vänligen skicka din ansökan via vår rekryteringsportal senast 2019-11-07. Till ansökan bifogas betyg eller intyg av relevans för tjänsten.

I denna rekryteringsprocess använder vi oss av arbetsprover för att hitta medarbetare med rätt förmågor. När vi kallar till intervju kommer vi därför som ett första steg be dig att utforma en PowerPoint-presentation av ditt CV och presentera det under intervjun på engelska.