Lunchseminarium: Uthållig innovation i kommuner

Organised by: Sveriges kommuner och landsting Stockholm, Lokal: Torget Mon 15 May 2017 at 12:30-13:15

Kom och lär dig hur kommuner bättre kan ta tillvara på medarbetarnas goda idéer och stärka styrning och ledning för ökad innovation.

Motala kommun har just avslutat ett stort Vinnovafinansierat innovationsprojekt om användardriven utveckling. Projektet har fått mycket uppmärksamhet, eftersom många inom offentlig sektor inser att vi måste hitta nya sätt att jobba på för att klara av att leverera tjänster.

Innehåll

Under seminariet berättar projektledaren Kirsi Mikkonen om Motala kommuns erfarenheter från projektet. Projektet innebar att införa ett system som bidrar till att medarbetarna kan vara kreativa och bidra i utvecklingsarbetet. Hon besvarar frågor som

  • Vad är man mest nöjd med från projektet?
  • Vad gick inte som man hade tänkt sig?
  • Har man sett någon tydlig effekt?
  • Och framför allt - hur har de riggat för att kunna upprätthålla verksamheten, även efter projektets avslut?

Seminariet vänder sig till alla inom kommun, landsting och region med intresse för användardriven utveckling. Klockan 12.00 bjuder vi på enklare förtäring för deltagare på plats.

Seminariet är kostnadsfritt.

Se seminariet på webben

Du kan också följa seminariet via webben då kan du också delta genom en chattfunktion. Du hittar denna sändning på:

http://play.skl.se/live/innovation-i-offentlig-verksamhet-15-maj-2017

Om du kan se SVT-play eller YouTube med din enhet, så ser du även denna sändning.
Webbsändningen har en naturlig fördröjning på cirka 20-40 sekunder beroende på din uppkopplingshastighet. Om du är uppkopplad på nätet via fast (LAN) uppkoppling minskar du risken för störningar orsakade av lokala Wi-Fi-nätverk.

Att delta i chatten

För att kunna skriva in frågor i chatten så måste du registrera dig. Klicka i chattrutan (rutan under spelaren med texten ”Skriv ett inlägg i chatten…”). Då öppnar sig ett nytt fönster som säger att: ”Du måste vara inloggad för att chatta”.

Om du INTE sedan tidigare har ett konto på play.skl.se, så klickar du på knappen: ”Registrera ett nytt konto” och följer instruktionerna där. Om du har Facebook kan du också logga in via ditt befintliga Facebook-konto. När du gjort detta så är du inloggad och kan chatta och ställa frågor i chattrutan under spelarfönstret.

Sometimes we photograph or video record our activities. If you don't want to participate in photos or videos, please let us when you arrive.

Last updated 2 May 2017

Page statistics