Hur många svenskar skapar innovationer?

Organised by: Vinnova Stockholm, Vinnova Fri 10 Mar 2017 at 13:00-14:30

En utvecklingschef på Ford berättade att han tyckte att det mest innovativa inom fordonsutveckling skedde ute bland bilanvändarna. Därför satsade man på mer av öppna innovationsprocesser där bilanvändarna får tex tillgång till bildata för att enklare kunna skapa nya tjänster. Ett internationell forskarteam har börjat mäta hur många privatpersoner som skapar nya tjänster och produkter i olika sektorer av ekonomin.

Professor Lars Bengtsson, Lunds Tekniska Högskola, har som en del av detta internationella forskarnätverk studerat frekvensen av användarinnovation och dess betydelse för svensk ekonomi. Lars kommer att ge exempel på några av dessa innovationer och förklara utmaningarna för att samhället ska få ut maximalt av dessa innovationsaktiviteter.

Vinnova har bjudit in doktor Carl Wadell, Tillväxtanalys, författare av rapporten "Sällsynta sjukdomar – en möjlighet för svensk life science". I den nämns patienter för första gången som en del av innovationssystemet. Med Carls hjälp vill vi diskutera hur dessa användarinnovationer inom life science kan få en roll i innovationspolicy.

Välkommen!

Sometimes we photograph or video record our activities. If you don't want to participate in photos or videos, please let us when you arrive.

Last updated 17 February 2017

Page statistics