Your browser doesn't support javascript. This means that the content or functionality of our website will be limited or unavailable. If you need more information about Vinnova, please contact us.

NFFP7: Forskningsprojekt inom flygteknik

Är du forskare eller har ett företag med verksamhet i Sverige? Då kan ni söka finansiering för forskningsprojekt inom flygteknik. Forskningsprojekten kan vara upp till fem år, ska koordineras av industrin och bedrivas i samverkan med akademin. Forskningsprogrammet finansieras av Vinnova och Försvarsmakten i samverkan.

The offer in brief

What can you apply for?

Who can apply?

How much can you apply for?

Viktiga datum

  • Vad handlar erbjudandet om?

    Erbjudandet finansierar behovsmotiverade forskningsprojekt med lägre TRL-nivåer
    (Technology Readiness Level).

    Projekten ska koordineras av industrin, och vara inom forskningsområdena grundläggande flygteknik, helhetsförmåga och konceptstudier, integrerad struktur, intelligenta system och sensorer eller framdrivningsteknik.

    Det övergripande syftet med utlysningen är att bidra till:

    • Tillväxt och fler arbetstillfällen
    • Teknologispridning till andra sektorer
    • Industriell förnyelse
    • Grönare, säkrare och effektivare flygtrafik
    • Stärkt militär förmåga

    Projekten kan ingå i forskningskluster

    Projekten vi finansierar kan ingå i nya eller befintliga forskningskluster. Klustren är tänkta att främst byggas upp av doktorandprojekt där forskaren ska disputera inom något av forskningsområdena, men klustren kan även innehålla postdoc-projekt och examensarbeten.

    Målet med klustren är att öka relevansen och kvaliteten inom forskningsprogrammet. De ska också öka förståelsen inom projektet för var i innovationskedjan de befinner sig och hur de på bästa sätt kan bidra till att teknologin utvecklas och mognar i kommande forsknings- och utvecklingsprogram.

    Passar erbjudandet ert projekt?

    Utlysningen finansierar samarbeten mellan forskare och företag som är verksamma i Sverige. Deltagare kan vara stora företag, små och medelstora företag och svenska universitet, högskolor och forskningsinstitut.

    Projekten ska bidra till programmets effektmål, och ska handla om något av följande områden:

    • Grundläggande flygteknik
    • Helhetsförmåga och konceptstudier
    • Integrerad struktur
    • Intelligenta system i flygplan och på marken
    • Framdrivning

    Projektet kan även genomföras i internationell samverkan med utländska projekt och aktörer, exempelvis projekt inom ramen för EUREKA, Clean Sky, EU:s ramprogram och GARTEUR.

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni fylla i ett ansökningsformulär i vår portal, Intressentportalen. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Påbörja ansökan i god tid

    Tänk på att det kan ta tid att göra en ansökan. Ni kan börja fylla i era uppgifter, spara och sedan justera ända fram tills ni skickar in den fullständiga ansökan.

    Detta händer när utlysningen stängt

    När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt.

    När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

    Vem kan läsa er ansökan?

    Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

    Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

    Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Lena Dalsmyr

    Administrativa frågor

    +46 8 473 31 61

    Anders Blom

    Inriktning och innehållsansvarig, Innovair

    +46 8 555 031 60

    Mats-Olof Olsson

    Inriktning och innehållsansvarig, FMV

    +46 8 782 48 84

    Sanna Edlund

    Utlysningsansvarig på Vinnova

    +46 8 473 31 63

    Fund­ed pro­jects

    Reference number 2017-02942

    Page statistics