Så användes vinnova.se under våren 2020

I mars och april har antalet besökare på webbplatsen gått upp med 20-30% - både om man jämför med en liknande period precis innan eller samma tid förra året. Nyheter och utlysningar väcker mycket intresse. 

Vi ser rejäla toppar när vi skickar ut nyhetsbrev eller gör populära inlägg i sociala kanaler. En betydlig högre andel av trafiken kommer nu från våra utskick eller sociala medier jämfört med tidigare (från totalt 16,5% till 28%). 

Vår största målgrupp sitter fortfarande på desktop och är mellan 25 och 34 år med en jämn fördelning mellan könen. Men mobilanvändandet har ökat rejält från 27% till 32%. Även andelen män har ökat något. 

Fler letar finansiering i krisen

Det ökade besöksantalet beror förmodligen på flera saker:

  • Många av våra målgrupper behöver ekonomiskt stöd i krisen och letar därför finansiering.
  • Sedan vi började arbeta hemifrån skickar vi vårt nyhetsbrev mer frekvent, vilket ökar trafiken till sajten.
  • Flera av våra målgrupper vill veta vad som händer med projekt och ansökningar i kristider och söker sig till webbplatsen för information.

Corona-utlysningen slog alla rekord

När utlysningen Innovation i krisens spår publicerades blev den vårt mest besökta innehåll. Aldrig förut har en sida ens varit i närheten av siffrorna för startsidan och vissa dagar var Corona-utlysningen mer populär.

Fram tills idag har sidan haft strax över 22 000 besök, vilket är extremt höga siffror på så kort tid. Bara Innovativa startups har kommit upp i liknande siffror, men då har den varit öppen under längre tid och även hunnit med att stänga.  

Även annat corona-relaterat innehåll går bra, som till exempel nyheten om Corona-utlysningen (10 000) samt mikrosajten om vårt arbete i coronatider (2 000).  Vi ser att sökfrasen "vinnova corona" ökar till vårt femte mest populära sökord på Google, dvs det besökaren knappar in på Google innan de kommer till vinnova.se

Vi fortsätter analysera statistiken 

Vi fortsätter noggrant bevaka hur webbplatsen används och hur våra besökares beteende skiljer sig från tidigare. 

Läs mer om hur webbplatsen används generellt

Last updated 3 November 2020

Page statistics