Strategiska innovationsprogrammet RE:Source:

RE:Source - Idéprojekt för kraftigt minskade avfallsmängder

Stängde 6 februari 2018

Har ni idéer kring hur vi kraftigt kan minska avfallsmängden? Inom RE:Source erbjuder Energimyndigheten, Vinnova och Formas cirka tre miljoner kronor för finansiering av kortare idéprojekt med hög risk. Projekten ska pröva idéer med potential att kraftigt bidra till minskade avfallsmängder i samhälle och näringsliv.

Erbjudandet i korthet

treklover1

Vad kan ni söka för?

Idéprojekt som kan bidra till kraftigt minskade avfallsmängder i samhälle och näringsliv

treklover2

Vem kan söka?

Företag, offentliga aktörer, ideella föreningar, branschorganisationer, forskningsinstitut samt universitet och högskolor med verksamhet i Sverige.

treklover3

Hur mycket kan ni söka?

Budget för utlysningen är cirka tre miljoner kronor. Avsikten är att bevilja sex till tolv projekt inom ramen för denna budget. Stödnivå är max 70 procent.

Viktiga datum

 • Vad handlar erbjudandet om?

  Erbjudandet syftar till att möjliggöra prövning av idéer till nyskapande lösningar som har potential att kraftigt bidra till minskade avfallsmängder i samhälle och näringsliv. Projekten ska utreda förutsättningarna för att realisera en idé med radikalt nytänkande, hög innovationshöjd samt stor potential att leda till systemförändringar och kraftigt minskade avfallsmängder, såväl i Sverige som globalt.

  Finansieringen genomförs gemensamt av Vinnova, Energimyndigheten och Formas i det strategiska innovationsprogrammet RE:Source.

  Denna utlysning riktar sig enbart till projekt inom området förebyggande av avfall.

  Ansökan administreras av Energimyndigheten

  Om ansökningslänken nedan inte fungerar kan det bero på att länken hos Energimyndigheten har ändrats. Gå i så fall in på energimyndigheten.se där ni hittar erbjudandet under rubriken Utlysningar på startsidan.

  Börja i god tid

  Tänk på att det kan ta tid att göra en ansökan, så börja i god tid. Ni kan börja fylla i era uppgifter, spara och sedan justera ända fram tills ni skickar in den fullständiga ansökan.

  Frågor?

  Om ni har några frågor, kontakta gärna oss. 

  Lars Nybom

  Ansvarig på Vinnova

  08 476 31 23

  Statistik för sidan Diarienummer 2017-05322