Proteinforskning och processutveckling för biologiska läkemedel:

Proteinforskning och processutveckling för biologiska läkemedel – mindre projekt

Stänger om 8 veckor

Det här erbjudandet ska stödja mindre samarbetsprojekt med potential att fram ny kunskap och teknik som bidrar till ökad kompetens och konkurrensförmåga inom området biologiska läkemedel.

Erbjudandet i korthet

treklover1

Vad kan ni söka för?

Samarbetsprojekt inom industriell forskning eller experimentell utveckling med inriktning på proteinforskning och processutveckling.

treklover2

Vem kan söka?

Projekt som består av minst ett företag med forskning, utveckling eller produktion i Sverige och minst en akademisk part från universitet, högskola eller forskningsinstitut.

treklover3

Hur mycket kan ni söka?

Projekt kan beviljas bidrag med upp till 5 miljoner kronor för en projekttid mellan ett och tre år. Medfinansiering krävs.

Viktiga datum

 • 4 sep 2018
  Öppnar för ansökan
  4 sep 2018
 • 18 sep 2018
  Informationsmöte
  18 sep 2018
 • 15 jan 2019
  Ansök senast kl 14:00
  15 jan 2019 kl 14:00
 • 5 mar 2019
  Intervjuer 5-8 mars
  5 mar 2019
 • 1 apr 2019
  Beslut meddelas
  1 apr 2019
 • 1 apr 2019
  Projekt får starta
  1 apr 2019
 • Erbjudandet i korthet

  Projekt ska bestå av minst ett företag med forskning, utveckling eller produktion i Sverige och minst en akademisk part, från universitet, högskola eller forskningsinstitut. En av dessa parter ska vara huvudsökande (koordinator). Parterna ska ha utarbetat projektförslaget gemensamt.

  Bidrag kan sökas för samarbetsprojekt av typen industriell forskning eller experimentell utveckling. De ska vara inriktade på

  • proteinforskning som syftar till utveckling av proteinläkemedel med potential för nya eller förbättrade behandlingsmöjligheter eller
  • processutveckling som förbättrar tillverkningen av biologiska läkemedel genom nya eller förbättrade befintliga teknologier.

  Projekt kan beviljas bidrag med upp till fem miljoner kronor för en projekttid mellan ett och tre år.

  Bidraget kräver medfinansiering enligt regler för statligt stöd, för företag och andra organisationer som bedriver ekonomisk verksamhet. 

  Vad vill vi uppnå med erbjudandet?

  Genom detta erbjudande vill vi stärka Sveriges position inom biologiska läkemedel. Erbjudandet har två inriktningar:

  • Proteinforskning, som syftar till utveckling av proteinläkemedel med potential för nya eller förbättrade behandlingsmöjligheter.
   Denna inriktning avser projekt som genom resultat från forskningsfronten inom proteinforskning syftar till att skapa nya och banbrytande metoder för utveckling av proteinläkemedel. Ansökningar ska beskriva en nyskapande idé med ett tydligt mål för utvecklingen av proteinläkemedel.

  • Processutveckling, som förbättrar tillverkningen av biologiska läkemedel genom nya eller förbättrade befintliga teknologier.
   Inriktningen avser projekt som syftar till utveckling av processteknologi för produktion av biologiska läkemedel. Utvecklingen kan innebära såväl att utarbeta nya teknologier som att förbättra befintliga teknologier, så att tillverkning av biologiska läkemedel blir enklare, billigare, robustare och/eller effektivare samt i ökad utsträckning skalbar.

  Erbjudandet syftar till att stödja samarbetsprojekt med potential att få fram ny kunskap och teknik som bidrar till ökad relevant kompetens och konkurrensförmåga inom området biologiska läkemedel.

  Multidisciplinära projekt, där kompetenser från olika ämnesområden eller discipliner som kompletterar varandra samverkar är särskilt välkomna.

  I den här satsningen finns det två erbjudanden: mindre och större projekt, med två olika inriktningar inom vardera erbjudande: proteinforskning och processutveckling.

  Vi finansierar både större och mindre projekt inom proteinforskning och processutveckling för biologiska läkemedel

  Du tittar på erbjudandet för mindre projekt just nu. För att komma till erbjudandet för större projekt inom proteinforskning och processutveckling för biologiska läkemedel klicka på länken nedan.

  Proteinforskning och processutveckling för biologiska läkemedel – större projekt

  Så här ansöker ni

  För att söka finansiering behöver ni fylla i ett ansökningsformulär i vår portal, Intressentportalen. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

  Så här fyller ni i ansökan i Intressentportalen

  Så här går det till att ansöka och rapportera

  Börja ansökan i god tid

  Tänk på att det kan ta flera dagar att samla ihop information och fylla i ansökan. Börja därför i god tid. Ni kan börja fylla i era uppgifter, spara och sedan justera ända fram tills ni skickar in den fullständiga ansökan.

  Frågor?

  Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

  Mats Jarekrans

  Utlysningsansvarig

  46 8 473 3185

  mats.jarekrans@vinnova.se

  Margareta Danielsson

  Handläggare

  46 8 473 3152

  margareta.danielsson@vinnova.se

  Jonas Tranell

  Handläggare

  46 8 473 3073

  jonas.tranell@vinnova.se

  Therese Porsklint

  Utlysningsadministratör

  46 8 473 3028

  therese.porsklint@vinnova.se

  Vinnovas IT-support

  Tekniska frågor om er ansökan i Intressentportalen

  +46 8 473 32 99

  helpdesk@vinnova.se

  Statistik för sidan Diarienummer 2018-02609