Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Genomförbarhetsstudier inom digital säkerhet och tillförlitlighet

I det här erbjudandet finansierar vi studier som ska undersöka potentialen och genomförbarheten för internationella projekt inom digital säkerhet och tillförlitlighet. Syftet är att öka antalet internationella projekt för forskning och innovation där svenska parter ingår som deltagare eller koordinatorer. Observera att ni kan söka vid flera olika tidpunkter i erbjudandet. Det innebär att ni kan få beslut innan utlysningen stänger.

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Att undersöka potentialen för ett större internationellt samarbetsprojekt och hitta rätt internationella parter för att skapa ett starkt konsortium.

Vem kan söka?

Svenska företag, forskningsorganisationer, offentliga och ideella organisationer

Hur mycket kan ni söka?

Varje genomförbarhetsstudie kan söka upp till 500 000 kronor.

Viktiga datum

I det här erbjudandet bedömer vi ansökningar vid flera tillfällen. Därför har vi delat in ansökningstiden i flera ansökningsperioder. Det innebär att om du skickar in din ansökan före den sista dagen i en ansökningsperiod får du den bedömd i anslutning till det datumet. Men du kan skicka in din ansökan när som helst före sista ansökningsdag. I tidslinjen visas de ansökningsperioder som ligger närmast i tid.

  • Vad handlar erbjudandet om?

    En hög nivå av digital säkerhet och tillförlitlighet är en viktig förutsättning för digitaliseringens utveckling. Det handlar inte bara om att lyckas utveckla nya tekniska lösningar. Det är minst lika viktigt att användarna har förtroende för att produkten eller tjänsten är säker och robust.

    Detta är en internationell utmaning som sträcker sig över alla områden. Vi ser ett behov inom samtliga av regeringens fem strategiska samverkansprogram; Smarta städer, Life science, Nästa generationens resor och transporter, Cirkulär och biobaserad ekonomi samt Uppkopplad industri och nya material.

    Det pågår insatser runt om i världen för att hitta lösningar till denna utmaning. Vår satsning ska ge Sverige en möjlighet att öka sitt internationella engagemang genom att delta i samarbetsprojekt med aktörer i andra länder.

    Vi erbjuder finansiering till företag, forskningsorganisationer, offentliga och ideella organisationer som har en tydlig projektidé inom digital säkerhet och tillförlitlighet. Projektidén måste rikta sig till någon internationell utlysning, exempelvis inom Horisont 2020, Celtic, ITEA eller Ecsel. I det här erbjudandet finansierar vi förberedande genomförbarhetsstudier som ska stärka projektidéns utsikter att bli fullskaliga utvecklingsprojekt.

    Passar erbjudandet ert projekt?

    Vi erbjuder finansiering till företag, forskningsorganisationer, offentliga och ideella organisationer som har en tydlig projektidé inom digital säkerhet och tillförlitlighet. Projektidén måste rikta sig till någon internationell utlysning, exempelvis inom Horisont 2020, EUREKA Celtic Plus , EUREKA ITEA 3, Ecsel eller Eurostars. I det här erbjudandet finansierar vi förberedande genomförbarhetsstudier som ska stärka projektidéns utsikter att bli fullskaliga utvecklingsprojekt.

    Studierna ska analysera projektens styrkor, svagheter, möjligheter och hinder samt identifiera de resurser som krävs för att projektet ska bli en framgång.

    För att vara framgångsrika i vår utlysning måste ni redan ha en erkänt hög kunskap (excellence) inom området. Ni måste också ha en tydlig bild av vilken internationell utlysning som är relevant för er projektidé. Arbetet i genomförbarhetsstudien ska adressera de krav och bedömningskriterier som finns för den internationella utlysningen.

    Ni måste därför tydligt visa vilka delar av er nuvarande projektidé som behöver klargöras för att öka möjligheterna till finansiering av det internationella projektet.

    Baserat på erfarenhet av internationella utlysningar är det viktigt att ni kan ge en tydlig bild av projektresultatets genomslag (impact). Det är även viktigt att projektförslaget har aktörer som kompletterar varandra på ett konstruktivt och heltäckande sätt (implementation). Vi ser därför att genomförbarhetsstudierna inkluderar resor för att träffa relevanta projektparter.

    Vi finansierar inte skrivande av ansökningstext.

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni fylla i ett ansökningsformulär i vår portal, Intressentportalen. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Ladda ner bilagor

    Här kan ni ladda ner bilagor som ni behöver för att göra ansökan.

    Påbörja ansökan i god tid

    Tänk på att det kan ta tid att göra en ansökan. Ni kan börja fylla i era uppgifter, spara och sedan justera ända fram tills ni skickar in den fullständiga ansökan.

    Detta händer när utlysningen stängt

    När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt.

    När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

    Vem kan läsa er ansökan?

    Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

    Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

    Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Tommy Schönberg

    Utlysningsansvarig

    +46 8 473 30 30

    Vinnova Helpdesk

    Tekniska frågor om e-tjänsten ansökan om finansiering

    +46 8 473 32 99

    Diarienummer 2017-03704

    Statistik för sidan