Snart lanseras de nya utlysningarna av FP7

Den 20 juli lanseras de nya utlysningarna inom EU:s sjunde ramprogram för forskning och utveckling, FP7. Mer än 300 miljarder kronor finns kvar till finansiering av forsknings- och samarbetsprojekt inom de olika områdena av FP7 till ramprogrammets slut 2013.

Nytt för i år är att de nya utlysningarna inom FP7 publiceras både på EU-kommissionens nya webbportal för utlysningar och projektansökningar "Participant Portal" samt på CORDIS-webbplatsen. CORDIS kommer att fasas ut för att helt ersättas av "Participant Portal" under hösten.

Inför lanseringen den 20 juli arrangerar EU-kommissionen informationsdagar om några av programmen inom FP7. Du kan ta del av webbsändningar, orientation papers och mer information om de olika programmen via länkarna nedan:

Genomförda informationsdagar och brokerage events

Kommande informationsdagar och brokerage events

Information om de övriga programmens informationsdagar och brokerage events kommer att publiceras fortlöpande i vårt internationella kalendarium.

Vill du veta mer om FP7?

Mer information och senaste nytt hittar du på vår webbportalsida EU och internationell samverkan samt på EU-kommissionens webbplats CORDIS. Du kan även kontakta någon av de nationella kontaktpersonerna för FP7 som finns på VINNOVA om du vill ha mer information om just det program som intresserar dig.

 

 

Om oss

VINNOVA är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Det gör vi genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt samt att erbjuda nätverk, möten och analyser. Vi riktar oss till er i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft – till exempel kunskapsintensiva företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Vi är också nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation samt regeringens expertmyndighet för innovationspolitik.

Kontakta oss