Brysselkontoret

Brysselkontoret har bland annat till uppgift att bistå med kontakter till olika forskningsaktörer i Bryssel och inom EU:s institutioner. Vi har ett stort nätverk i Bryssel och arbetar med att följa och analysera utvecklingen inom europeisk forskning och innovation.

Brysselkontoret arbetar proaktivt med att föra fram svenska intressen i Bryssel. Ett av målen med vårt arbete är att stärka svensk forskning och innovation inom ramen för de europeiska forsknings- och innovationsprogrammen. Kontoret är medlem i IGLO, ett nätverk som består av 23 europeiska länders forsknings- och innovationskontor i Bryssel. På IGLO:s webbplats finns bland annat information om övriga forskningskontor i Bryssel.

Din plats i Bryssel

Du är välkommen att kontakta oss när du är i Bryssel och titta gärna upp på en kopp kaffe och en pratstund. Det finns även möjlighet att i mån av plats sitta ner och arbeta – WiFi finns i lokalerna. Kontakta gärna Brysselkontorets administratör, Anna Tranberg i förväg. Du är givetvis välkommen att kontakta oss via e-post och telefon närsomhelst för att se vad vi eventuellt kan bistå med!

Hitta hit

Vi finns i Nordic House på Rue du Luxembourg 3, alldeles intill tunnelbanestationen Trône. Våra lokaler ligger nära EU-kommissionens generaldirektorat för forskning och innovation, Svenska EU-representationen och Europaparlamentet.

Från flygplatsen finns ett par olika alternativ för att ta sig till kontoret. 

 

  • Tåg: På vardagar går direkttåg från Brussels Airport till stationen Bruxelles Luxembourg, vilket är 5 min gångavstånd till kontoret.
    Biljetter köpes antingen i automat på flygplatsen eller online.

    Det går även att ta tåg till Gare Centrale och därifrån antingen promenera 15 minuter till kontoret (se karta) eller ta buss nr 38 till hållplats Trône/Troon.

    Se Belgian Rails webbplats för biljetter samt avgångar.

  • Buss: Nr 12 (nr 21 helger och kvällar) går direkt från flygplatsen till Place Luxembourg (5 min gångavstånd).

  • Taxi: Från flygplatsen till Brysselkontoret kostar taxi runt 40€. Kontrollera innan du sätter dig i bilen att taxichauffören accepterar kortbetalning då detta inte är standard.

Välkommen!

Kontakt

 

Läs mer

 

Om oss

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Det gör vi genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt samt att erbjuda nätverk, möten och analyser. Vi riktar oss till er i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft – till exempel kunskapsintensiva företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Vi är också nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation samt regeringens expertmyndighet för innovationspolitik.

Kontakta oss