Årskonferens 2014

Årskonferens 2014

Sverige i global konkurrens - tillräckligt attraktivt för innovativa människor och företag?

Vid internationella mätningar brukar Sverige rankas bland toppländerna när det gäller innovationskraft. Men den globala konkurrensen ökar och det ställer oss inför nya utmaningar. Det går inte att leva på gamla meriter.

Är Sverige tillräckligt attraktivt för att kunna tävla om investeringar, företagsetableringar och talanger i framtiden? Vad krävs för att locka kunskapsintensiva företag att etablera sig och investera i Sverige? Vad kan vi lära av andra länder som är framgångsrika?

På Vinnovas Årskonferens den 2 december kunde gästerna ta del av exempel från olika delar av världen, möta svenska företag och forskare samt diskutera vad som är vägen framåt för Sverige i global konkurrens.

Webb-tv

Konferensen webbsändes. Se sändningen här:


Se klipp från enskilda programpunkter:

I samband med årskonferensen togs även en informationsfilm fram. I filmen svarar bland annat Carola Lemne, Svenskt Näringsliv, Martin Lorentzon, it-entreprenör och Cathrine Asklint, Fundedbyme, på frågor kring Sveriges innovationsklimat:

Årskonferens 2014

Bilder från vår årskonferens 2014

Här hittar du bilder från vår årskonferens den 2 december 2014. Du hittar bilder på alla våra föreläsare samt publik- och vimmelbilder.

Bilder från vår årskonferens 2014

Program och presentationer

Under förmiddagen fokuserade konferensen på det globala innovationslandskapet medan eftermiddagen ägnades åt Sveriges roll i den internationella kontexten. Konferensen gästades bland annat av framtidsminister Kristina Persson, Sam Pitroda och Manuel Trajtenberg.

Program och presentationer

Sociala medier

Det gick även att följa årskonferensen och ställa frågor i sociala medier. Vi rapporterade även från konferensen via Vinnovas egna twitterkonto.

Sociala medier

Detaljer

 

Datum: 
2 december 2014, 10:00 - 16:30

Arrangör:
Vinnova

Plats:
Stockholm Waterfront

Ort:
Stockholm

Läs mer

 

Om oss

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Det gör vi genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt samt att erbjuda nätverk, möten och analyser. Vi riktar oss till er i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft – till exempel kunskapsintensiva företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Vi är också nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation samt regeringens expertmyndighet för innovationspolitik.

Kontakta oss