Statens roll för tillväxt och innovation

Lägg till i kalendern info

Mariana Mazzucato till Sverige

Vinnova och Entreprenörskapsforum bjöd in till en föreläsning den 30 september i Stockholm med den världskända forskaren Mariana Mazzucato, professor i Science and Technology Policy vid University of Sussex.  
  
Mariana Mazzucato forskar om sambandet mellan finansiella marknader, innovation och ekonomisk tillväxt och har gjort sig mest känd för sin bok The Entrepreneurial State: debunking private vs. public sector myths (Anthem, 2013). I boken, som bland andra Financial Times, Forbes och Huffington Post  hade på sina Books of the Year-listor 2013,  argumenterar Mazzucato för behovet av att utveckla nya sätt att förstå statens roll för ekonomisk tillväxt. Enligt Mazzucato har staten spelat en avgörande roll för att stimulera tillväxt och innovation i det moderna kapitalistiska systemet.

Tobias Krantz, chef utbildning, forskning och innovation på Svenskt näringsliv och Ola Pettersson, chefsekonom LO, Maria Ludvigsson, ledarskribent SvD samt fler namnkunniga personer medverkade och kommenterade Mazzucatos föreläsning. Moderator under dagen är Sylvia Schwaag Serger, Vinnova.

Ta del av Mariana Mazzucatos presentation härpdf     

Webb-tv

Mötet webbsändes. Du kan ta del av sändningen här:
 

Detaljer

 
Datum:
30 sep 2014, 15:00-16:30
Arrangör:
Vinnova och Entreprenörskapsforum
Plats:
Lundqvist och Lindqvist konferens
Ort:
Stockholm
Genomförd: 30 september 2014

Kontakt

 

Om oss

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Det gör vi genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt samt att erbjuda nätverk, möten och analyser. Vi riktar oss till er i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft – till exempel kunskapsintensiva företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Vi är också nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation samt regeringens expertmyndighet för innovationspolitik.

Kontakta oss