Innovation för hållbarhet på agendan i Rio de Janeiro - Semana da Inovacao Brasil-Suécia

Lägg till i kalendern info

Sveriges Ambassad i Brasilien tillsammans med bland andra Vinnova bjuder på Innovationsvecka för hållbar utveckling med start i Rio de Janeiro den 28 maj.

I en vecka står Centro Cultural Banco do Brasil och Planetário värd för en rad aktiviteter, såsom en konferens, en utställning och ett 72 timmars innovationrace som kommer stärka det bilaterala samarbetet mellan Brasilien och Sverige samt belysa nya möjligheter inom området innovation.

Besökarna kommer kunna besöka föreläsningar med experter från universitet och näringsliv med fokus på kommunikationsfrågor, ren teknologi och biovetenskap.

Under Innovationsveckan visas också utställningen Innovative Sweden där 20 heta svenska innovationer presenteras. 

För mer information se Sweden Abroads webbplats.

Detaljer

 
Datum:
28 maj - 1 jun 2012
Arrangör:
Sveriges ambassad i Brasilien mfl
Plats:
Centro Cultural Banco do Brasil och Planetário
Ort:
Rio de Janeiro
Genomförd: 28 maj 2012

Om oss

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Det gör vi genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt samt att erbjuda nätverk, möten och analyser. Vi riktar oss till er i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft – till exempel kunskapsintensiva företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Vi är också nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation samt regeringens expertmyndighet för innovationspolitik.

Kontakta oss