Informationsdag om EU:s FoU-program i Stockholm

Lägg till i kalendern info

Under sommaren öppnar de sista utlysningarna av de flesta tematiska områden inom EU:s sjunde ramprogram för forskning och utveckling, FP7. Årets budget på ca 8 miljarder euro är hittills den största sedan ramprogrammets start 2007.

Den 25 maj besökte Vinnova YKI i Stockholm för att informera om hur du går tillväga för att ta del av EU:s forskningsfinansiering. På informationsdagen gavs en överblick av möjligheterna inom FP7, information om vilket stöd du kan få i ansökningsprocessen, råd om hur du lyckas med din ansökan samt tips av lokala forskare som medverkat i EU-projekt. Eventet lockade ett 80-tal deltagare från flera olika typer av organisationer.

Under dagen medverkade några av Vinnovas nationella kontaktpersoner (NCP) för FP7, samt Agne Swerin, forskningschef på YKI och Per Lindquist, SP Grants Office - EUSME. De lokala forskarna Anders Larsson, Material och Färgsektionen, YKI, Hanna Dahlenborg, Propraline och Lennart Jansson (se bild), VD Firefly delade också med sig av sina erfarenheter från att delta i EU-projekt.

Program

09.30 Registrering och kaffe
10.00 - Introduktion
- Vad är FP7, vilka är möjligheterna till forskningsfinansiering?
- Hur lyckas man med en FP7-ansökan?
11.30 Lunch & mingel
12.30 Erfarenheter från pågående EU-projekt
Möjligheter för små och medelstora företag inom EU:s FoU-program
13.45 Kaffe och mingel

Webbsändning

Hade du inte möjlighet att komma till informationsdagen? Ta en titt på webbsändningen från AlbaNova i Stockholm den 4 maj eller webbsändningen från Karolinska Institutet (in English) den 10 maj.

Mer information om FP7-programmen

För dig som vill veta mer om innehållet i de kommande FP7-utlysningarna arrangerar vi tematiska informationsdagar i Stockholm under perioden maj till september 2012.

Under dessa dagar presenteras innehållet och nyheterna i de olika arbetsprogrammen för 2013 inom FP7. Merparten av dessa tillfällen kommer att webbsändas. Håll utkik efter informationsdagarna i vårt kalendarium.

Utkast till arbetsprogrammen

Mer information om innehållet de nya utlysningarna av FP7 hittar du också i de utkast sk "Orientation Paper" som EU-kommissionen publicerar löpande för varje område. Alla aktuella utkast finns på EU-kommissionens Participant Portal.

Detaljer

 
Datum:
25 maj 2012, 09:30-14:00
Arrangör:
Vinnova, YKI och SP
Plats:
Drottning Kristinas väg 45
Ort:
Stockholm
Genomförd: 25 maj 2012

Hitta hit

 

Om oss

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta.

Det gör vi genom att finansiera forsknings- och innovationsprojekt samt att erbjuda nätverk, möten och analyser. Vi riktar oss till er i samhället som är viktiga för Sveriges innovationskraft – till exempel kunskapsintensiva företag, universitet och högskolor, forskningsinstitut och offentlig verksamhet. Vi är också nationell kontaktmyndighet för EU:s ramprogram för forskning och innovation samt regeringens expertmyndighet för innovationspolitik.

Kontakta oss