Planerade större utlysningar 2014

Här hittar du information om VINNOVAs planerade större utlysningar för 2014 och när dessa är öppna för ansökningar.

Planerade större utlysningar 2014

Finansiering för små och medelstora företag

Den 1 januari öppnade Forska&Väx som riktar sig till dig som företagare. Här kan du läsa mer om vår finansiering av små och medelstora företag.

För små och medelstora företag

Arbetet med strategiska innovationsområden

Nu finns elva program inom strategiska innovationsområden. Dessutom finns 70 innovationsagendor framtagna och flera projekt pågår för att ta fram nya agendor.

Om arbetet med strategiska innovationsområden

Webb-tv-arkiv

Här kan du se webb-tv från ett urval av de seminarium och konferenser som VINNOVA anordnar.

Se fler klipp i VINNOVAs webb-tv-arkiv

VINNOVAs Intressentportal stänger tillfälligt 16 september

VINNOVAs Intressentportal kommer att stänga för systemuppdateringar tisdagen den 16 september klockan 16.30. Den beräknas öppna senast onsdagen den 17 september klockan 8.00. Det går inte att ansöka eller rapportera under denna tid.

Nyheter

 • Tävling ska hjälpa VINNOVA hitta guldkornen

  15 september 2014

  VINNOVA investerar varje år cirka 2,7 miljarder på olika insatser som ska bidra till att stärka Sveriges innovationskraft. Nu utlyser VINNOVA en innovationstävling för att få fram nya lösningar för hur myndigheten ska hitta de bästa projekten att finansiera.

  Om tävlingen
 • Unga svenska teknikbolag får möjligheter i Silicon Valley

  21 augusti 2014

  I en pilotsatsning får fem nystartade svenska teknikbolag möjlighet att delta i ett affärsutvecklings- och valideringsprogram i Silicon Valley. Under fyra veckor får entreprenörerna hjälp med att utveckla sin affärsstrategi och chansen att möta potentiella kunder, samarbetspartners och investerare.

  Om satsningen
 • Nytt sekretariat ska hjälpa företag samverka med internationella forskningsanläggningar

  20 augusti 2014

  Sverige investerar mycket i stora internationella forskningsanläggningar som till exempel ESS och MAX IV, men svenska företag har varit underrepresenterade när det gäller att delta i uppbyggnaden och utvecklingen av anläggningarna. Nu startas ett nytt sekretariat i Malmö som ska ändra på det.

  Om sekretariatet
 • Fyra nya testbäddar lyfter svensk miljöteknik

  2 juli 2014

  En flyttbar testfabrik som ger skogsindustrin möjlighet att testa det nya supermaterialet Nanocellulosa, en testbädd för utveckling av teknik för energieffektiv gruvbrytning, en testbana för höghastighetståg i vinterklimat och en ny testanläggning för energieffektiva fordon med låga utsläpp. Dessa fyra projekt får nu finansiering av VINNOVA.

  Om projekten
 • 22 miljoner till innovation i offentligt finansierad verksamhet

  30 juni 2014

  Videostöd för förbättrad sjukvårdsrådgivning, en ny inkluderande stadsbyggnadsprocess och återvinningscentraler som är öppna dygnet runt. Det är några av de projekt som får finansiering av VINNOVA för att planera, utveckla eller införa nyskapande lösningar inom offentligt finansierad verksamhet.

  Om projekten
 • Fullsatt seminarium om antibiotikaresistens på ESOF 2014 i Köpenhamn

  26 juni 2014

  Det var ett stort intresse för de svenska forskningsfinansiärernas (Formas, Forte, VR och VINNOVA) vetenskapliga seminarium om antibiotikaresistens: Antibiotic resistance: a ticking time bomb. Take global action now! på ESOF 2014, Euroscience Open Forum i Köpenhamn.

  Om ESOF 2014
Fler nyheter

Kalendarium

Fler kalendariehändelser

Öppna utlysningar

Test

Här kan du söka efter samtliga projekt som fått finansiering från VINNOVA

VINNOVAs bloggportal där våra medarbetare skriver om aktuella ämnen inom innovation


Arbeta på VINNOVA

FFI - Fordonsstrategisk Forskning och Innovation